display(); ?>


 Bemoei Je Met Je Eigen Zaken!
       Intelligente Internet Integratie

 

 

Bemoei Je Met Je Eigen Zaken! =iii= SMS Marketing 

SMS Marketing - Massaal Tekst Boodschappen Versturen Naar Je Klanten!

Binnenkort in dit theater als extra loot aan de Bemoei Je Met Je Eigen Zaken! Intelligente Internet Integratie boom: SMS Marketing - misschien wel het beste marketing gereedschap en promotie middel ooit. 

Wat is SMS Marketing precies en waarom zou juist deze vorm van marketing het beste promotie middel ooit kunnen gaan worden?

SMS Marketing of Tekst Boodschap Marketing is niets minder dan het nieuwe medium om in contact te komen en te blijven met uw klanten en prospects..

Misschien zou het vergeleken kunnen worden met email marketing 10 jaar geleden, behalve dan dat het een stuk directer "binnenkomt".

Om de impact te begrijpen die het promoten van uw bedrijf door middel van SMS boodschappen in de komende jaren zal hebben is het wellicht het beste met wat harde feiten te beginnen, zoals die om het moment van schrijven gelden.


 • Aantal mensen op aarde : 6 miljard (naar schatting eind 2011: 7 miljard)


 • Aantal mensen op internet: 1,8 miljard


 • Aantal mensen met een mobiele telefoon: 5 miljard, waarvan niet minder dan 91% hun mobiele telefoon 24/7 bij zich in de buurt houdt en maar liefst 97% van de smsjes (=tekst boodschappen) gelezen wordt!

NB: De mobiele markt is dus nu al 3 x groter dan het internet!

De laatste trends:


 • sterke toename van locale zoekopdrachten (kijk maar eens naar de recente veranderingen die Google heeft doorgevoerd!)


 • en

 • steeds meer internet gebruikers gaan steeds vaker het net op via hun mobiele telefoon i.p.v. via hun P.C.
  (of gebruiken beide, maar zullen in de toekomst hun mobiele account veel vaker gaan gebruiken dan hun statische PC account en voor heel andere dingen: minder zakelijk, meer prive).

Wat betekent dit voor plaats of regio afhankelijke bedrijven?

Steeds meer locale bedrijven ondervinden (te) veel concurrentie van het internet en redden het niet, of verliezen op zijn minst in sneltreinvaart klanten aan webshops en andere internet leveranciers.

Het is duidelijk dat het bestellen van een artikel op het internet grote voordelen heeft in vergelijking met "plaatselijk winkelen" - gedacht kan worden aan verloren tijd, slecht weer, parkeer plaats en -kosten, niet in de gelegenheid zijn de goederen te bekijken voordat je in de winkel bent (hebben ze echt wat je zoekt in deze winkel, of moet je je hele vrije middag opofferen aan winkelen?).

Wat is er gemakkelijker om online te gaan, hetgeen je zoekt in te kloppen, eerst bij Google en daarna mogelijk nog in een prijsvergelijkingswebsite, om te weten te komen waar je het artikel kunt krijgen en wie het tegen de gunstigste voorwaarden aanbiedt? Als er een online bestel formulier aanwezig is, dan ben je voor het hele traject hooguit 10 minuten kwijt, slechts een fractie van de benodigde tijd om naar een winkelcentrum te gaan en te winkelen naar dat ene produkt dat je zo dolgraag wilt hebben.

Wat moeten locale bedrijven derhalve doen om in de race te blijven?


 

 • 1) Zorgen dat ze gevonden worden iedere keer dat iemand een locale zoekopdracht ingeeft • 2) Zorgen dat ze gevonden worden iedere keer dat iemand wil zien of een bepaald produkt voor een redelijke prijs verkrijgbaar is in de buurt; • 3) Zorgen dat ze een mobiele website hebben als aanvulling op hun "normale" website; • 4) Zorgen dat ze de allerlaatse technologie gebruiken om in contact te komen en te blijven met hun klanten en prospects.SMS Marketing

Die technologie is nu verkrijgbaar voor ieder bedrijf, hoe groot of klein ook, en heet SMS Marketing en gebruikt de sms tekst boodschap mogelijkheden van mobiele telefoons.


En wees gewaarschuwd, we staan slechts aan het begin van deze ontwikkeling!
Met de grote populariteit van apps op het moment is het slechts een kwestie van tijd voordat ieder bedrijf zijn eigen app kan laten maken en installeren op de telefoons van haar klanten.

Ok, aardig verhaal, maar hoe werkt SMS Marketing nu precies?

Eenvoudig gesteld:


 • -Een bedrijf ontvangt een "sleutelwoord" dat het bedrijf, product, merk, actie of de dienst die men aan de man brengt goed omschrijft, (Denk b.v. aan "burger1" voor Mac Donald) en een verkort telefoonnummer waar klanten een standaard SMS tekst naar toe kunnen zenden

  (Mac D. zou een aansporingskreet op zijn tafels of menu's kunnen zetten, zoals "Sms burger1 naar 3141 and wij houden je op de hoogte van alle acties, onze nieuwste producten en speciale aanbiedingen".

  Sterker nog, ze zouden zelfs een QR Barcode op al hun promo materiaal kunnen plaatsen, waardoor belangstellenden niet eens meer iets zouden hoeven intikken, maar alleen nog maar een foto nemen van die barcode met hun smartphone en vervolgens op send SMS drukken).

 • -Klanten zouden deze SMS tekst ("burger1") intikken en naar het opgegeven telefoon nummer zenden (handmatig of door een foto van de QR Barcode) en Mac D. zou over al hun mobiele telefoonnummers kunnen beschikken om er smsjes naar toe te sturen wanneer dat Mac D. uit zou komen.

  Zijn de dinsdag avonden een beetje aan de rustige kant? Stuur een SMSje aan je klanten, b.v. "Dinsdagavond 1 Quarterpounder gratis bij elk Happy Meal - voor ieder die deze sms kan tonen".

  Of (voor b.v. een plaatselijke winkel): "De nieuwe collectie is binnen! Wie het eerst komt heeft het meest keus en krijgt bovendien een leuke attentie bij elke aanschaf!"

 • -Om misverstanden te voorkomen: We hebben het hier over slechts 1 SMS (1 tekst boodschap) die gelijktijdig zou worden verstuurd naar alle klanten die het sleutelwoord ("burger1") ooit ingezonden hadden! Een SMS die dan ook nog eens vrijwel direct na ontvangst gelezen zou worden door de meeste ontvangers!

 • Dit maakt 1 dags marketing of zelfs 1 uurs promotie mogelijk!Ziet u de mogelijkheden voor uw winkel of bedrijf al? Er zijn geen grenzen meer, uw verbeelding bepaalt uw mogelijkheden!
Mis deze slag niet! Bekijk de video en vraag meteen meer info!